Előre megfontolt bukás az autógyártó-mogultól

Fennállása óta a legnagyobb bukásról, 39 milliárd dolláros veszteségről adott számot a harmadik negyedévben a General Motors.
NAPI Online, 2007. november 7. szerda, 14:49
Fotó:

A GM 39 milliárd dolláros veszteségét a cég az esedékessé válásuk előtt leírt adóinak köszönheti. A General Motors vezetősége ugyanis úgy határozott, hogy nem vállal kockázatot az igényelhető adókedvezmények kihasználásával kapcsolatban. Mivel az autógyártó úgy ítélte meg, hogy a következő negyedévre nem biztosított, hogy eléri a kedvezmények igénybe vételéhez szükséges nyereséget, így még az esedékessé válása előtt leírt 39 milliárd dollár értékű adókiadást.

A világ legnagyobb autógyártójának eredménye így a tavalyi év részvényenként 26 centes veszteségéről az idei év harmadik negyedévében részvényenként 68,85 dollárra nőtt. A szakértők szerint a GM vezetőségének döntése arra enged következtetni, hogy a vállalatnál nem bíznak a gazdasági helyzet és az autóeladások kedvező alakulásában.

Az idő előtt befizetett adókat nem tekintve a General Motors vesztesége részvényenként 2,8 dollár lett volna, ami jóval felülmúlta az elemzők által várt részvényenként 22 centes veszteséget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK