Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az internetes kiskereskedelemmel foglalkozó Amazon árfolyama a reggeli kereskedésben 0,70 százalékkal 764,12 dollárra emelkedett, míg az Exxon Mobil olajvállalaté 2 százalékkal 87,13 dollárra esett, így az Amazon piaci kapitalizációja 362,1 milliárd dollárt, az Exxoné pedig 361,6 milliárd dollárt tett ki.  Mindkét vállalat a múlt héten tette közzé második negyedéves eredményeit tartalmazó gyorsjelentését.

Az Amazon forgalma 31 százalékkal 30,4 milliárd dollárra emelkedett, nyeresége pedig 857 millió dollárra az egy évvel korábbi 92 millió dollárról. A vártnál jobb adatoknak köszönhetően a piaci tőkeértéke alapján szerdán még "csak" a hetedik legértékesebb amerikai vállalat három nap alatt három helyet lépett előre, miután közel 4 százalékkal emelkedett árfolyama.

Az Exxon Mobil nyeresége az alacsony olajárak miatt 60 százalékkal 1,7 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi 2,5 milliárd dollárról. Az árbevétel 22 százalékkal, 57,69 milliárd dollárra esett, az elemzők által várt 60,64 milliárd dollár alá. Ez a legrosszabb eredmény 1999 óta, a vállalat profitja már a hetedik, árbevétele a nyolcadik negyedéve folyamatosan csökken éves szinten.

Az Amazon árfolyama az utóbbi 52 hét során a 451 és 770,50 dollár között mozgott, a részvény éves hozama 41,53 százalék. Az Exxon részvényeivel ugyanezen idő alatt a 66,55 és 95,55 dollár közötti sávban kereskedtek, az éves hozam 12,3 százalék.

A New York-i tőzsdén forgó négy legértékesebb vállalat mindegyike immár a technológiai szektorhoz tartozik. Az első helyezett Apple piaci tőkeértéke 565,9 milliárd dollár, a Google anyavállalata, az Alphabet 549,6 milliárd dollárt, a Microsoft pedig 440 milliárd dollárt ér.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!