A nap elején kisebb mínuszban volt a BUX index, amit szép lassan felfelé húztak. A dél körüli stagnálás után a Magyar Nemzeti Bank váratlan lazítására egy kisebb, száz pontos ugrással válaszolt a pesti börze, de az Európában elromló hangulat hatásával ez sem érhetett fel - a 17 604 pontos napi maximum után gyorsan nulla közelébe, majd némi lecsorgás után a nap elején tapasztalt mélypontok alá, egészen 17 385 pontos, egyben a napi minimumát is jelentő záróértékre rántották; ez 0,7 százalékos eséssel ér fel. A forgalom továbbra sem volt kiemelkedő, alig haladta meg a négymilliárd forintot - de legalább a hétfői hihetetlenül gyér kereskedéshez képest előrelépést jelent.

A blue chipek vegyesen zártak. Az OTP-t az MNB döntése után 3668 forintra húzták fel, ám végül éles esés után 3582 forinton, közel egy százalékos eséssel végzett a bankpapír. Hasonló utat járt be a Mol is, ám az olajárak emelkedése némi támaszt adott az olajrészvénynek; így 0,3 százalékos visszaesés után 16 100 forinton zárt, kereken kétszáz forinttal elmaradva délutáni napon belüli maximumértékétől. A Magyar Telekom is mínuszban nyitott, a távközlési részvény azonban tartani tudta a kamatdöntés után nyert pluszt, így 0,9 százalékos emelkedés után 423 forinton zárt. A többi vezető papírral ellentétben a Richter egy pillanatig sem volt pluszban kedden, a zárószakasz csúnya lekötése után 39 110 forinton, közel 2 százalékos eséssel zárt. A kisebbik gyógyszergyártó, az Egis jobban megúszta a napot, csak 0,2 százalékot vesztett értékéből 16 855 forintos végső árával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!