Elromlott a hangulat - 219 forintnál a svájci frank, eshet a BUX

A tegnapi amerikai esés után további lemorzsolódás látszik a világ tőzsdéin, ami alól már a magyar piac sem tudja kivonni magát.
NAPI, 2010. július 1. csütörtök, 08:53
Fotó:

Tegnap szinte csak a magyar piacra jutottak vevők, kíváncsi vagyok, hogy az amerikai beszakadás után is vásárolnak-e még - mondta Szatmári Tamás, a Raiffeisen üzletkötője.

Az S&P-500 kedden még megállt a nagyon fontos szintnek tartott 1040 pont fölött, tegnap viszont a kereskedés utolsó szakaszában egy százalékkal alá esett.
Ázsiában is pirosak voltak az indexek, de az esés mértéke limitát volt.

A devizaárfolyamok is a hangulat romlását jelzik, az euró/dollár az 1,22-es szinttel küzd, egy euró 286,5 forint a svájci frank 218-219 forint között ingadozik.

Nálunk mától gyakorlatilag megszűnik a hitelezés, és ebből még meg kell próbálni befizetni egy bankadót is - mondta az üzletkötő. Amelyik piacok Európában már kinyitottak, azok 1,5 - 2 százalékos mínuszban vannak, ilyen esés képzelhető el a BÉT-en is - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.07.01 09:48

hónapja a Kósa után megirtam, hogy add el az otp.- és vegyél aranyat meg CHF.-et. Aki akkor megfogadta az most ihat az egészségemre egyet
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html