A New York-i árupiacon (NYMEX) a nemesfém unciánkénti jegyzése 1000,80 dollár volt csütörtök reggel, ami 1,7 százalék emelkedés az előző napi záróértékéhez képest.

Szakértők szerint a platina és általában a nemesfémek iránt azért nőtt meg az érdeklődés az elmúlt időszakban, mert a befektetőket egyre inkább aggasztja az amerikai-kínai kereskedelmi viszálynak a globális kereskedelemre gyakorolt hatása.

QP | Quality Placement

Az arany és az ezüst ára szerdán három éve legmagasabb szinten állt, csütörtök reggel minimálisan gyengült a jegyzésük.

A nemesfémek ára az év eleje óta több mint 20 százalékkal emelkedett, miközben más fémek, mint például a réz és az alumínium ára csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!