A péntek késő délutáni árfolyamokat a március 31-i szintekkel összevetve kitűnik, hogy a most záruló negyedévben a forint elszakadt a régiós devizáktól.

Mind a cseh korona, mind a lengyel zloty, mind pedig a román lej gyengült három hónap alatt az euróhoz képest, a forint ugyanakkor erősödni tudott. A második negyedév során az euró forintban mért jegyzése közel 3 százalékkal került lejjebb - cikkünk összeállításakor hajszállal 289 alatt volt az ár. Ezzel szemben a koronához mérten az euró mintegy 3 százalékkal drágult, míg a zlotyhoz és a lejhez képest bő másfél százalékkal.

Miután az amerikai deviza a negyedév során mintegy 5 százalékkal erősödött az euróhoz képest, a forint euróhoz mért erősödése csak tompítani tudta ezt a hatást. A péntek dálután érvényes 225,45-ös szint bő 2 százalékkal jelentett drágább dollárt a március végi szinthez viszonyítva. Az amerikai deviza koronában mért jegyzése ugyanakkor több mint 8 százalékkal került feljebb, zlotyban és lejben számítva pedig 7 százalék körüli felértékelődést mutatott.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!