A meghirdetett ötvenmilliárd forintos mennyiségre csupán 50,58 milliárdos ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók a 12 hónapos dkj-k mai aukcióján.

A csekély érdeklődés láttán az ÁKK 35 milliárdra vitte le az elfogadott mennyiséget. Az elfogadott hozamok 3,15 és 3,67 százalék között alakultak, a 3,51 százalékos átlag a tegnapi másodpiaci benchmarkot 56 bázisponttal múlta felül. A látványos hozamemelkedés a forint esését követte, délelőtt az euró többször is megfordult 312 felett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!