A jó nemzetközi hangulat alapot adahatott volna arra, hogy a magyar börze folytassa a hétfő délutáni emelkedését, kedden reggel úgy látszik azonban, hogy most a magyar hírek teljes mértékben felül írják a nemzetközi hangulatot. Sajnos ez pont emelkedő piacok mellett történi, így szép lassan még nagyobb lesz a szakadák a magyar és a nemzetközi részvénypiacok között. A vezető részvények közül igazán rosszul csak a Magyar Telekom szerepelt. Ennek hátterében két ok is meghúzodhat. Egyrészt hétfőn minden ok nélkül kapott szárnyakat a részvény, úgy látszik a befektetők a folyamatosan zuhanó ár mellett néha nagyon olcsónak látják a papírt. Ez azonban kedden már nem volt igaz, ugyanis arra a nem túl meglepő hírre, hogy a szektoradó iránti perét visszavonta az Európai Bizottság jó nagyot esett az árfolyam. Pedig már hetek óta tudott volt, hogy a 77 milliárd forintnyi adóra szinte biztosan keresztet vethet a Telekom. A cég értéke azonban így is 1,9 százalékkal 317 forintra csökkent. A Richter viszont szépen menetel felfelé. A gyógyszergyártó árfolyama a nap végi felrántásnak köszönhetően 2,3 százalékkal 3744 forintra drágult, folytatva az elmúlt időszak jó szereplését.

Az OTP piacán továbbra is érződik az idegesség, az árfolyamot ugyanis szinte pillanatok alatt rángattak 100 forintokat. A nap elején még 4280 forinton és 4200 forint alatt is kereskedtek vele, de napközben 4120 forintig is leöntötték a részvényt. Végül a 6 milliárd forintos forgalom mellett 0,5 százalékkal 4246 forintra drágult a papír árfolyama. Ez alapján pedig azt lehet mondani, hogy kivártak a befektetők a szerdai bejelentések előtt. A BUX így végül a 16 150 forinton stagnáló Mol mellett 0,4 százalékkal emelkedett és 18 325 ponton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!