Már nap elején emelkedéssel kezdett az OTP, rögtön a nyiáts után 5500 forintig szaladt fel árfolyama. Innen korrekcióba kezdett, azonban napi minimuma így is 50 forinttal a szerdai záróérték felett maradt, 5341 forinton, azonban a kedvező amerikai makroadatok hatására innen több hullámban újra emelkedni kezdett, egsézsen 5480 forintig. Innen korrigált árfolyama vissza a több mint 2,5 százalékos emelkedést jelentő 5420 forintra. A forgalma kiemelkedő volt, meghaladta az a 27 milliárd forintot.

A Molra is rávetették magukat a vásárlók, az olajipari részvény árfolyamát nem rengette meg a hír, hogy előző nap egyik igazgatósági tagja eladott belőle. Rögtön a nap elején áttörte a 16000 forintos szintet, innen heves korrekció következett, a kereskedés utolsó perceiben azonban 16 100 forintig húzták fel árát, ami 3,21 százalékos emelkedés az előző naphoz képest.

A Magyar Telekom mérsékeltebben vette ki részét a rallyból, a távközlési részvény mindössze 1,2 százalékkal, 810 forintig dárgult, s ide is nagyobb kilengések nélkül kapaszkodott fel a nap eleji 800 forint körüli szintekről.

A Richtert a nap elején 38 100 forintig rántották, innen esett 600 forintot, majd emelkedett zárásra vissza 38 000 forintra. Az Egis másfél százalékkal, 19 300 forintra drágult.

A kisebb papírok közül néhány cstalkozott csak általános hurráoptimista hangulathoz. A Rába 2,15 százalékkal 759 forintig emelkedett, az FHB követte az OTP-t, és 2,2 százalékkal 1147 forintra kúszott fel. A Fotexnek nem sikerült viszont a bravúr, papírjai 459 forinton stagnáltak.

A BUX index 434 pontnyi emelkedés után 20 651 ponton búcsúzott, az összforgalom meghaladta a 40 milliárd forintot.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!