Eltiltás a csaló brókernek

Félrevezető adatközlésért eltiltotta a kereskedéstől a Merrill Lynch International Bank volt sajátszámlás üzletkötőjét a brit felügyelet.
NAPI, 2010. március 16. kedd, 11:46
Fotó:

Az FSA szerint a rövid kamatlábakra a bank saját számlájára üzleteket kötő Alexis Stenfors fokozódó veszteségeit elpalástolandó valódi pozícióihoz képest mintegy 100 millió dolláros eltérést mutató adatokat közölt a felügyelettel tavaly év elején - írja a Marketwatch. Tettei következtében a bank 456 millió dollárral volt kénytelen kiigazítani könyvelését.


A brit felügyelet az üzletkötő későbbi együttműködő magatartását figyelembe véve öt éven belül visszavonhatja az eltiltást.


A Merrill Lynch International Bankot az ír felügyelet tavaly októberben bírságolta 2,75 millió euróra Stenfors "mulasztásai" miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK