Ezzel szemben az állampapír kereskedelem a forgalomnak mindössze 7 százalékát adta, ami soha nem látott alacsony érték. 1999-ben és az azt megelőző években a BÉT állampapír forgalma elérte a teljes forgalom felét is, azóta részesedése a piacból fokozatosan csökken. Az állampapírok visszaszorulásának legegyszerűbb oka, hogy az OTC piacon gyorsan javult a közvetítői intézményrendszer, ma már nem okoz gondot vevők és eladók egymásra találása, főképp, hogy csökkent a piaci szereplők száma. Ugyancsak hozzájárult az állampapírpiaci forgalom csökkenéséhez, hogy mára a brókercégek toplistáján sokkal inkább a részvény szekcióban elért eredményekkel lehet óberkodni, és ez értelmetlenné tette az aljas nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett kötéseket. Mindezen túl az OTC piacon valamivel lazábbak a pénzügyi teljestés szabályai is.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!