Eltűntek a félelmek

A BUX 36,79 pontos csökkenéssel, 23 666,29 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
MTI-Eco, 2015. december 18. péntek, 20:06
Fotó: Napi.hu

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint a Magyar Telekom 1,01 százalékos növekedése révén a legjobban teljesített a blue chipek közül. Az elemző ezt azzal magyarázta, hogy a Magyar Telekom kapcsán csütörtökön tapasztalt befektetői félelmek péntekre eltűntek.

Varjú Péter szerint a Richter árfolyamának 1,49 százalékos esése korrekciót jelez, ugyanis az elmúlt két napban a Richter alacsony forgalom mellett extrém mértékű növekedést ért el.

A Mol 110 forinttal 14 200 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal 5911 forintra csökkent, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal 401 forintra nőtt, forgalma 645,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 82 forinttal 5437 forintra esett, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK