A blue chipek mind veszteséggel forogtak a pesti parketten. A legnagyobb mínuszokat a Richter halmozta fel, közel egy százalékos veszteség után 42 900 forinton forog, bár a gyógyszerpapír iránti érdeklődés minimális péntek délután. Az OTP is mindössze 1 milliárd forintnyi forgalmat bonyolított reggel óta, veszteségei 0,2 százalékot tesznek ki, így 7125 forinton áll. A Magyar Telekom hiába ostromolta csütörtöki záróértékénél lévő plafont, 0,3 százalékos mínuszban 811 forintot ér, de így is a második legkeresettebb papír a BÉT-en. A Mol 0,6 százalékkal lett olcsóbb, s így 25 277 forintot ér a befektetőknek. A kisebb papírok közül a Genesis forgalma feltűnő, 0,6 százalékos emelkedés mellett, s a Pannergy is nagyobb forgalmat generál, mint több blue chip péntek délután. A társaság részvényei másfél százalékkal lettek olcsóbbak, s így 838 forintot érnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!