A Genesis a napelemleányok GSC (ex-Cogenco) részvényekért történt értékesítését követően a tőzsdére még egyelőre be nem vezetett papírokon a harmadik negyedévre a múlt év végi állapothoz képest 597 millió forint veszteséget szenvedett el - derül ki a társaság időközi vezetőségi beszámolójából.

Ezen kívül a dokumentum egyéb konkrét pénzügyi adattal nem szolgál, azt azonban leszögezi, hogy a holdingnak árbevétele továbbra sincs.

Érdekes fordulat, hogy az egyik, korábban kiemelt fontosságúnak nevezett apportált bányavállalat, a Rudagipsz-Mix az időközben felszámolás alá kerülő Hasit-Hungária Kft eszközeinek megszerzését finanszírozó MFB hitele elúszott. Az indoklás szerint a felszámoló együttműködésének hiánya miatt.

A dokumentum szerint a felszámoló még júliusban elállási nyilatkozatot küldött a Rudagipsz-Mixnek, valamint behatolt a Hasit kérdéses ingatlanára, amelyet azóta is elfoglalva tart. A beszámoló szerint a Rudagipsz az elállást jogilag megtámadta ugyan, az elfoglalt ingatlan visszaszerzéséről azonban nincs szó.

Ahogy arról sem, hogy a bányavállalatok 21,58 milliárd forintos apportját követően mikor is kerül sor az október 12-én már megkeletkeztetett új részvények bevezetéséhez szükséges kötelező nyilvános ajánlattételre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!