A magyar deviza 0,1 százalékkal 273,85 forintra esett az euróval szemben háromnegyed egy körül a budapesti kereskedésben. A hároméves kötvények hozama pedig 6,25-ről 6,20-ra mérséklődött.


A magyar kormány különböző ágazatok megadóztatásának terve a hiánycél tartása érdekében, valamint az szja-csökkentés kockázatos, a gazdasági növekedést visszavetheti, míg a költségvetési hiány a 2011-es céltól jelentősen eltávolodhat - vélekedett a magyar kormány terveiről Christoph Rosenberg, az IMF magyar tárgyalódelegációjának vezetője hétfőn a szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációt követően.


A londoni BNP Paribas elemzésében viszont úgy vélekedett, hogy bár Magyarország az utóbbi időszak megnövekedett kockázatvállalási hajlandóságának haszonélvezője volt, a pénzintézet elemzői mégis inkább az IMF megítélése felé hajlanak.


Közben kedden az Államadósság Kezelő Központ aukcióján a 40 milliárd forint értékben hirdetett meg háromhónapos diszkont kincstárjegyeket, amelyből az ÁKK végül 45 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat.

A D110202 jelű, 2011. február 2-án lejáró, 40 milliárd forint értékben meghirdetett papírra az elsődleges forgalmazók 114,088 milliárd forint ajánlatot tettek, kissé többet a múlt heti 110,517 és a két héttel ezelőtti 107,588 milliárd forintnál.

Az átlaghozam 5,25 százalék volt az egy héttel korábbi aukción kialakult 5,26 százalék után, ami két bázisponttal alacsonyabb a hétfői 5,27 százalékos másodpiaci referencia hozamnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!