A tokiói tőzsde vezető indexe, a Nikkei július eleje óta a legmagasabb szintre emelkedett, mert a jen gyengülése kedvezett az exportőröknek. A mutató 1,9 százalékkal 9.092,76 pontra nőtt záráskor. A szöuli Kospi 0,05 százalékos erősödéssel 1.957 ponton végzett.

A legtöbb ázsiai piacon emelkedtek a mutatók, a hongkongi tőzsde vezető mutatója 0,3 százalékkal erősödött, a sanghaji tőzsde összetett indexe viszont 0,1 százalékkal csökkent.  Az amerikai határidős mutatók csökkentek: a DJIA 0,18 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,19 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,27 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!