Emelkedés a nyugat-európai börzéken

Tengerentúli társaikkal szemben visszafogott erősödéssel fejezték be a csütörtöki kereskedési napot a vezető nyugat-európai részvényindexek. Az FTSE-100 0,9, a CAC-40 0,6, a DAX 0,3 százalékkal került feljebb.
NAPI, 2009. augusztus 6. csütörtök, 19:11
Fotó:

Az Európai Központi Bank és a Bank of England (BoE) kamattartása nem sok vizet zavart a piacokon. A drágulás élére a pénzügyi szektor papírjai álltak. A brit bankrészvényeknek az is lendületet adott, hogy a BoE a kvantitatív enyhítési programja kiterjesztéséről döntött, azaz 125 milliárd fontról 175 milliárdra emelte kötvényvásárlási programjának keretét. A Commerzbank nem tartott a többiekkel, a második negyedévi veszteségről beszámoló német hitelintézet papírjai 0,6 százalékkal gyengültek.
Az élelmiszergyártók szintén a nyertesek közé iratkoztak fel, miután a Unilever a vártnál jelentősebb forgalomnövekedésről jelentett. A távközlési szektor délnek vette az irányt, a Deutsche Telekom papírjai például közel egy százalékkal gyengültek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK