Emelkedésbe váltott Nyugat-Európa

A nyersanyagszektor kedden alaposan elpáholt részvényei vezették szerda délelőtt az emelkedést a vezető nyugat-európai börzéken, így a részvényindexek 2 százalékhoz közeli többletet szedtek össze.
NAPI Online, 2009. március 4. szerda, 10:19
Fotó:

A kereskedés elején a Rio Tinto, a BHP Billiton és az Anglo American részvényei 5-7 százalékkal ugrottak meg, de drágultak az olajpapírok is, miután az irányadó amerikai könnyűolaj határidős jegyzése visszatért 42 dollár fölé - jelentette a Marketwatch.com.

A bankrészvények szintén jól teljesítettek, a svájci UBS papírjai például 5,4 százalékkal drágultak azt követően, hogy bejelentették: távozik posztjáról Peter Kurer, a cég elnöke, helyére pedig Kaspar Villiger volt pénzügyminiszter kerül.

A tervezettnél nagyobb, 16 százalékos profitnövekedésről beszámoló Adidas részvényei is emelkedtek, 3,8 százalékkal, a France Télécom papírjait pedig szintén a vártnál jobb eredmény hajtotta feljebb.

A munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó Adecco papírjai viszont több mint 6 százalékkal zuhantak, miután a társaság 22 millió eurós negyedik negyedévi veszteségről jelentett, és közölte, hogy a munkaerőpiaci nehézségek miatt erőteljes költségcsökkentésre lesz szüksége az idén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK