A FTSE-100 0,86, a CAC-40 1,49, a DAX pedig 1,2 százalékos emelkedést mutat, miután a piacok kamatcsökkentést várnak ma az ECB-től és a Bank of England-től. Az elemzők 25 bázispontos európai kamatvágásra számítanak, de egyesek még 50 pontos csökkentést is elképzelhetőnek tartanak. Az olajrészvények emelkednek, miután hét nap óta először fölfelé mozdult el az olaj jegyzése. A Royal Dutch/Shell 1,9, a BP 1,3 százalékkal javult. A legnagyobb biztosító, az AXA részvénye 2,9 százalékkal, a Credit Suisse Group árfolyama 1,6 százalékkal emelkedett. Az eredményszámait ma bejelentett British Telecom viszont 2,1 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!