Emelkedésben az európai tőzsdék

Magukra találtak az európai tőzsdék. Míg az első fél órában nem bontakozott ki semmilyen trend, mostanra már mindhárom irányadó mutató határozottan pluszban van. Elemzők az ECB ma délutáni kamatdöntését megelőző optimista várakozásokkal magyarázzák az emelkedést, de kedvező vállalati hírek is közrejátszanak benne.
Molnár Gergely, 2001. november 8. csütörtök, 10:44
Fotó:

A FTSE-100 0,86, a CAC-40 1,49, a DAX pedig 1,2 százalékos emelkedést mutat, miután a piacok kamatcsökkentést várnak ma az ECB-től és a Bank of England-től. Az elemzők 25 bázispontos európai kamatvágásra számítanak, de egyesek még 50 pontos csökkentést is elképzelhetőnek tartanak. Az olajrészvények emelkednek, miután hét nap óta először fölfelé mozdult el az olaj jegyzése. A Royal Dutch/Shell 1,9, a BP 1,3 százalékkal javult. A legnagyobb biztosító, az AXA részvénye 2,9 százalékkal, a Credit Suisse Group árfolyama 1,6 százalékkal emelkedett. Az eredményszámait ma bejelentett British Telecom viszont 2,1 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK