A londoni és a New York-i bankárok három szűk esztendő után bónusz juttatásaik 10-20 százalékos emelkedésére számíthatnak - derül ki a Financial Timesban olvasható Armstrong International által készített tanulmányból. Az emelkedés a javuló vállalati eredmények mellett az egyéni teljesítmény és pontosság javulásának is köszönhető - olvasható a felmérésben. Az elmúlt három évben a gazdaság gyengélkedése és a zuhanó részvényárfolyamok mellett senki sem gondolhatott fizetésemelésre, a bankszektorban sokkal inkább az elbocsátások voltak napirenden. Miután azonban ismét növekedni kezdett a pénzügyi társaságok profitja, az elmúlt három éveben igencsak elhanyagolt munkaerőgárda is több odafigyelésre számíthat majd. A munkaerőpiacon a tanulmány szerint ismét éles küzdelem indul majd a tehetséges befektetési bankárok megnyeréséért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!