Emelkedéssel zárták a hetet fő európai tőzsdeindexek: a londoni FTSE 0,24, a frankfurti DAX 0,3, míg a párizsi CAC-40 0,26 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést pénteken.

A pénzintézeti papírok Európa-szerte jól teljesítettek pénteken: Németországban a Deutsche Bank és a Münich Re emelkedett, míg Franciaországban a Credit Agricole és az AXA részvényei segítették az indexet. Nagy-Britanniában pedig a Barclays részvények emelkedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!