A befektetőket a vállalati nyereségekkel kapcsolatos hírek lelkesíthették, miközben az olaj drágulása ellentétesen hatott. Az Alcoa a szerdai tőzsdezárás után a vártnál kisebb második negyedéves veszteségről számolt be, de az is az derűlátást erősítette, hogy a munkanélküli segélyért jelentkező amerikaiak száma kisebb lett a prognosztizáltnál. A kiskereskedelmi szektor részvényei nem tartoztak a nyertesek közé, ugyanis több társaság is júniusi forgalmának csökkenéséről számolt be, a gazdaság gyengélkedésére, illetve a hűvös, esős időjárásra hivatkozva. Egy órával a nyitás után a DJIA 0,1 százalékos mínusznál járt, a Nasdaq Composite és az S&P-500 0,2 százalékos plusznál tartott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!