Az USA gazdasági teljesítményének erősödésére utaló jelek miatt befektetők figyelmének előtérbe kerültek a kockázatosabb feltörekvő piaci eszközök, így jelentős tőke irányult ilyen eszközökbe a biztonságosabbnak tekintett jenhez képest.

Jót tett a piaci hangulatnak Sarkozy francia elnök bejelentése is, miszerint az unió készen áll Görögország megmentésére. Paul Volcker, a Fed korábbi elnöke szerint az eurózóna szerencséje, hogy az egyik nem túl jelentős országát érte az első komolyabb válság, így bizakodik az euró megmaradásában.

Chu Moon Sung, a BNP Paribas szöuli igazgatója szerint a befektetők azt látják most, amit valóban látni szeretnének, az euróval kapcsolatos negatívumokat pedig már beárazták, ami később előnnyé is válhat.

Az árbevételének nagy részét az amerikai piacon piacon megtermelő Sony Corp. részvényei 3,6 százalékot emelkedtek, az ugyancsak főleg az USÁ-ban aktív Nissan Motor Co. papírjai 3 százalékot drágultak.

A japán Nikkei225 2,09 százalékot, a hongkongi Hang Seng 2,18 százalékot javult, a dél-koreai Kospi 1,56 százalékkal, a Shanghai kompozit indexe pedig 0,73 százalékkal zárt magasabban a nyitásnál mutatott értéknél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!