Emelkedéssel kezdték a napot a vezető európai tőzsdeindexek: a londoni FTSE 0,54, a frankfurti DAX 0,48, a párizsi CAC 40 pedig 0,96 százalékos erősödéssel nyitott kedden. A bányaipari és energiaipari vállalatok árfolyamai segítettek az indexeken, vélhetően a felfelé ívelő nyersanyag árak miatt. A BP papírok árfolyama - már második napja - emelkedik, közel 2,5 százalékos pluszban álltak a részvények a nyitást követően. A bányaipari vállalatok közül a Rio Tinto papírjai 1,4, a Xstrata részvényei 1,7 százalékkal drágultak. A bankpapírok is jól teljesítenek délelőtt: a BNP Paribas 0,9, a Banco Santander 0,5 százalékkal emelkedett. A bankpapírok várhatóan továbbra is fókuszban maradnak: a Reuters értesülései szerint a bankvezetők ma találkoznak Jean-Claude Trichet-vel, az Európai Központi Bank elnökével, hogy megvitassák a júliusban publikálandó banki stressz teszteket. Ugyanakkor, a reggeli emelkedés ellenére, az elemzők szerint a befektetők továbbra is óvatosan maradhatnak és rövid távon a piac oldalazhat. A befektetők ma az ISM intézet bizalmi indexeire koncentrálnak - mondta az IG Markets elemzője. A rossz makromutatókat követően, könnyen lehet, hogy piacbefolyásoló hatással lesz a statisztika - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!