A japán Nikkei 1,8 százalékkal emelkedett - bár ez jóval elmaradt a nap eleji 3,1 százalékos csúcstól. A dél-koreai Kospi és a Shanghai Composite egyaránt 1,5 százalékkal növekedett hétfőn, a hongkongi Hang Seng 0,7 százalékkal zárt magasabban. A japán kereskedést a Bank of Japan döntése határozta meg - ez kiábrándította a befektetőket, akik agresszívabb stratégiára számítottak a jen árfolyamának leszorítását illetően. A japán exportcégek nyertek a legtöbbet a hétfői kereskedési napon, mivel a BOJ bejelentése után a japán jen kissé gyengült - a Fanuc 1,5 százalékkal, a Honda 2,3 százalékkal, a Canon 2,6 százalékkal növekedett. Koreában a pénzügyi szektor papírjai és az építőipari vállalatok részvényei is drágultak (dacára annak, hogy heteken keresztül gyengélkedtek). A befektetők Dél-Koreában arra számítanak, hogy a kormány növeli az ingatlanpiacnak juttatott támogatását. A Daewoo Engineering & Construction 1,5 százalékkal emelkedett, a GS Engineering & Construction 5,1 százalékot tett hozzá pénteki záróértékéhez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!