Makroadatok híján a céges bejelentésekre figyeltek a befektetők csütörtökön a nyugat-európai tőzsdéken, s a néhány fajsúlyos információ úgy látszik, elegendőnek is bizonyult némi növekedéshez. A nap egyik vezető híre az ABN Amrohoz fűződik, aki csaknem háromezer munkahely megszűntetését jelentette be költségcsökkentési programja keretében: a lépés 2007-ig mintegy 770 millió euró megtakarítást hoz a pénzintézet számításai szerint. Az ABN Amro megerősítette idei 10 százalékos nyereségnövekedési elvárását is, így nem ok nélkül emelkedett a papír árfolyama Amszterdamban közel három százalékkal. A Deutsche Telekom pedig arról számolt be, hogy eladja 12 százaléknyi pakettjét az orosz MTS távközlési cégben (így is maradt 13 százalék), ami nem egész egy százalékkal javította a DT-részvények pozícióját. Az Adidas előre iszik a medve bőrére, hisz már most közölte: rekordforgalmat hozott a 2004. évi foci-EB a sportszergyártó számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!