Emelkedéssel zárt Nyugat-Európa

A vezető nyugat-európai részvényindexek 1 százalék körüli erősödéssel zártak hétfőn.
NAPI, 2011. február 7. hétfő, 18:28
Fotó:

A Footsie 0,9 százalékkal 6051 pontra emelkedett, a DAX ugyanennyivel 7284 pontra javított, a CAC-40 pedig 1,1 százalékkal 4091 pontra kúszott fel.

Az emelkedésben a nyersanyagok drágulása, köztük is a rekordmagasságba szökő rézárak nyomán a bányaipari részvények jártak az élen, de jól szerepeltek a bankok és a légitársaságok papírjai is.

Az optimizmust az sem vetette vissza, hogy decemberben csökkenésbe váltottak a német feldolgozóipar megrendelései.

Az Adidas részvényei 3,5 százalékkal kerültek feljebb azután, hogy a sportszergyártó vezérigazgatója, Herbert Hainer idénre a növekedés folytatódását prognosztizálta.

Közel ekkora tempóval drágultak a Nokia-papírok azt követően, hogy sajtóértesülések szerint a mobiltelefon-gyártó stratégiájának újraalkotására készül, aminek keretében lecserélné az igazgatósági tagok több mint felét.

A Christian Dior divatház részvényeit a Société Générale által kiadott vételi ajánlás repítette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK