Emelkedéssel zárta a hetet Amerika

A kereskedés utolsó szakaszában viszont javult a hangulat, így erősödéssel zárták a tengerentúli piacok a hetet.
portfolio.hu, 2014. május 16. péntek, 23:10
Fotó: Reuters

Az amerikai tőzsdék szinte meg sem mozdultak pénteken azt követően, hogy vegyes makrogazdasági adatok láttak napvilágot. A Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq egész nap a csütörtöki záróértéke közelében tartózkodott. A kereskedés utolsó szakaszában viszont a befektetők magukhoz ragadták a kezdeményezést, így a Dow Jones értéke 0,3 százalékot, az S&P 500 értéke 0,4 százalékot, míg a Nasdaq értéke 0,6 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK