Emelkedik Európa

Növekvő árfolyamok jellemzik az eddigi kereskedési napot az európai tőzsdéken, a bányászati vállalatok különösen jól szerepelnek.
NAPI, 2010. március 17. szerda, 09:48
Fotó:

A frankfurti DAX 0,43 százalékot javult, a londoni FTSE index 0,23 százalékkal áll jobban a tegnapinál, a francia CAC40 pedig 0,29 százalékot emelkedett.

A bányász vállalatok közül az Anglo American 1 százalékkal, az Xtrata papírjai pedig 1,2 százalékkal drágábbak. A legnagyobbat a gyatra adatokkal előálló Lanxess bukta, 2,36 százalékot vesztettek értékükből a cég részvényei.

Az Eurostoxx 600-as index 17 havi csúcsra jutott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK