A hathónapos diszkontkincstárjegyek aukcióján a meghirdetett 25 milliárd forintos csomagra 63 milliárdnyi ajánlat érkezett, a hozamok 7,14 és 7,24 százalék között szóródtak, az átlag pedig 7,21 százalék volt, öt bázisponttal magasabb a keddi másodpiaci referenciahozamnál. A 12 hónapos állampapír aukcióján 40 milliárd forintos meghirdetett mennyiségre 142 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot a befektetők. A hozamok itt 7,09 és 7,16 százalék között szóródtak, a 7,15 százalékos átlag tíz bázisponttal volt magasabb, mint a megelőző napi másodpiaci benchmark.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!