Igencsak megszenvedte a tavalyi utolsó negyedévet a Pannon-Flax. A társaság gyorsjelentése szerint az eredményt a hagyományosan erős negyedik negyedévben a megállíthatatlanul dráguló pamutfonalak drágulása fogta vissza, ráadásul a piac nemt tette lehetővé ennek érvényesítését a késztermékek árában.

Az éves számokat 152 millió forinttal rontotta a jelentés szerint, hogy egy pályázaton elnyert megrendelés harmadát a honvédség nem hívta le.

A társaság árbevétele csoportszinten így éves összehasonlításban 18,2 százalékkal 1,87 milliárd forintra mérséklődött, míg üzemi szinten 143 milliós pluszról közel 83 milliós veszteségbe csúszott az eredmény.

A pénzügyi veszteség viszont 110,7 millióról 68-ra mérséklődött. Összességében a Pannon-Flax 174,14 millió forintos adózott veszteséggel zárta az évet, ami komoly visszaesés a bázisidőszak 24 milliós nyereségéhez képest.

A társaság a decemberben csökkentett idei eredményvárakozásaihoz ezúttal számokat is párosított, 2011-re 2 milliárdos árbevétel mellett 10 millió forintos mérleg szerinti eredményt tervez a vezetőség - derül ki a közgyűlési határozati javaslatból.

Ehhez a társaság megtartja korábbi ingatlankezelői főprofilját, ám a likviditiás megteremtéséhez értékesítheti bizonyos befektetéseit.

A Pannon-Flax leányvállalata útján fenntartja hagyomásnyos textilipari tevékenységét is (a szükséges hatékonyságnövelő intézkedések meghozatalával.

Új tevékenységként a társaság energetikai és energiahatékonysági üzletág kifejlesztésébe kezd, amellyel energia-megtakarítási projektekben kíván majd részt venni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!