Ennél többet vártak a McDonald's-tól

Csökkent, és elmaradt a piaci várakozásoktól a McDonald's profitja 2016. II. negyedévében.
MTI-Eco, 2016. július 26. kedd, 15:34
Fotó: Reuters

Az amerikai gyorsétteremlánc közölte: 1,09 milliárd dollár - vagyis részvényenként 1,25 dollár - lett az adózott eredménye a tavaly második negyedévi 1,2 milliárd dollár - részvényenként 1,26 dollár - után. A piac részvényenként 1,38 dolláros nyereséget várt.

A forgalom az elemzői várakozásoknak megfelelően 3,6 százalékkal, 6,27 milliárd dollárra esett az április elejétől június végéig tartó időszakban.

A McDonald's eredményét elsősorban az rontja le, hogy gyengék az eladások odahaza, az Egyesült Államokban. A vállalat teljes bevételének csaknem harmada a belföldi piacról származik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK