Ennyi esély van a 200 alatti frankárfolyamra

Unalmas kereskedés volt pénteken a devizapiacon is.
Deák Bálint, 2011. április 29. péntek, 15:33
Fotó:

Izgalommentes napot tudhat maga mögött a forint, a londoni szünnap ugyanis a devizapiacra is rányomta a bélyegét pénteken - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Karsai Péter, a Commerzbank elemzője. Napközben ugyan néhányszor megprobálták a 264-es szint alá benyomni az eurót, de ez nem sikerült, így a nap vége felé 264,60 környékén volt az árfolyam, ami 1 forinton belüli mozgást jelentett egész nap.

A svájci frank ugyanakkor a jó makrohírek hatására erősödött az euróval szemben, így a forinttal szemben 205 fölé nőtt az árfolyama. Karsai szerint így 200 forint alatti szintekre minimális az esély, erre csak akkor lenne lehetőség, ha megoldódna a görög, portugál és ír helyzet is. Ehhez viszont az erre szánt alapot legalább meg kellene duplázni, amire csak a elgközelebbi tárgyaláskor június közepe felé lesz esély.

A dollár viszont továbbra is gyenge, bár a jövő hét sorsofordító is lehet, ha jó munkaerőpiaci adat, illetve hangulatindexek látnak napvilágot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK