Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 20 milliárd forintért 5 éves és 10 milliárd forintért 15 éves lejáratú államkötvényt - írja az MTI.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 67,35 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 25 milliárd forintot fogadott el az ÁKK az előző aukción kialakultnál 1 bázisponttal magasabb, 0,58 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 0,59 százalékos referenciahozam alakult ki. (Matolcsy a gázra lép, mindenki más fékez - nem várt dicséret külföldről.)

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 32,44 milliárd forint ajánlatából 20 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 3 bázisponttal magasabb, 1,07 százalékos átlaghozamon. A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 1,09 százalék volt.

A 15 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 14,83 milliárd forintból, csökkentett értékesítéssel, 9 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,80 százalék volt, 48 bázisponttal alacsonyabb az előző, októberben tartott, aukción kialakult átlaghozamnál. Szerdán a 15 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 2,79 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!