A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK, a nagy keresletre tekintettel, 50 milliárd forintért vitt piacra állampapírt.

Az elsődleges forgalmazók 91,79 milliárd forint ajánlatából az ÁKK megemelt értékesítéssel, 70 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakulnál 3 bázisponttal magasabb, 0,05 százalékos aukciós átlaghozammal - írja az MTI.

Az előző kereskedési napon, hétfőn a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon 0 százalékos referenciahozam alakult ki. (Amerikai importvámok: ebből lehet az igazán nagy baj.)

A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az idei évet 0,02 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte. Az aukciós átlaghozam 2017 elején 0,15 százalék volt, 2016 elején 1,13 százalék, 2015 elején 1,84 százalék.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!