Az ÁKK 15 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. A csomagra összesen közel 34 milliárd forintért tette ajánlatot az elsődleges forgalmazók, az ÁKK ezekből 15 milliárdnyira bólintott rá - számolt be az aukcióról az ÁKK.

Az aukció átlaghozama 0,58 százalék lett, ami 12 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, és megegyezik a keddi másodpiaci referenciahozammal.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!