Az elemzők magyar részvényekre adott célárainak átlaga alapján ugyanis 16 százalékkal állna magasabban az index, ha minden nagyobb BUX-kosárban szereplő részvény árfolyama elérné a szakemberek által 12 havi célárként meghatározott árfolyamok konszenzusának megfelelő értéket. Az ebből számolt 24 831 pontos indexérték mintegy 2800 ponttal magasabb, mint ahol jelenleg a 2011. decemberi indexhatáridő elszámolóára áll a Budapesti Értéktőzsdén.Legutóbb meglepően pontosan jeleztek előre az elemzők: a hasonló módszerrel végzett számítások alapján 22 060 ponton kellett volna zárnia a BUX-nak a 2010-es esztendőt, az ehhez képest mintegy 700 pontos elmaradás csak néhány hét kérdése volt, hiszen a mutató még november közepén is ennél magasabban tartózkodott.Ha csak az elemzői célárakból és a jelenlegi részvényárfolyamokból indulunk ki, akkor OTP-t, Magyar Telekomot és Egist lenne érdemes vásárolni a nagyobb indexpapírok közül. Ezek esetében ugyanis a célárfolyamok átlaga 23-25 százalékkal haladja meg a december 31-i záróárat. A Mol és a Richter esetében jóval szerényebb, 0,7-0,8 százalékos felértékelődést tartanak reálisnak a szakemberek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!