A román fővárosban a részvények adásvétele alig 2,53 millió eurós (10,8 millió lej) forgalmat generáltak, míg a Sibexen zárás előtt másfél órával a határidős árufélékre, a származtatott indexekre és egyéb termékekre regisztrált összesen 3500 tranzakció értéke nem haladta meg a 4,2 millió eurót. A román blue chipek közel egy százalékkal drágultak, az öt befektetési alap (SIF) indexe 1,8, az energetikai vállalatok mutatója a BET-NG alig 0,6 százalékot erősödött az előző nap záróértékéhez képest. A szerény likviditás jelentős részét a SIF-ek mellett a bankpapírok adták, a BRD egy százalékkal 11,7 lejig drágult, a Banca Transilcania (TLV) részvényei záráskor 1,42 lejt értek,  0,7 százalékkal többet, mint tegnap. A energetikai cégek papírjai közül a Petrom és a Transgaz közel két százalékot drágult, hasonlóan a BVB részvényei, amelyekkel ma záráskor - a két napos kereskedési szünet után - 1,9 százalékkal magasabban 36,7 lejes áron kereskedtek. A Sibex parkettjén jelen lévő kevés kereskedő leginkább az arany árára származtatott határidős termékkel üzletelt a SIBGOLD októberre kötött árfolyama unciánként 19 dollárral 1266 dollárra nőtt. Közel 1300 tranzakció született a Dow Jones derivatív termékre is, annak ellenére, hogy az árfolyam az a NewYork-i nyitást követően lejtőre került. A Sibex spot-piacán jegyzett egyetlen részvényből, a nagyszebeni tőzsde saját papírjaiból közel 150 ezer darab cserélt gazdát, a hétfői záróértéken, 1,4 lejes áron

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!