Londonban a kiskereskedelmi és az olajpapírok húzták fel-s-le a Footsie-t, nap végére azonban az utóbbiak érvényesültek jobban, így mérsékelt előnnyel tudott zárni az irányadó index. A szigetország kiskereskedelmi forgalma az elemzők várakozása ellenére némileg emelkedett a múlt hónap során, ráadásul a Morrison - a Safeway-ért folyó harc favoritja - pénzügyi első féléve során 15 százalékkal növelte eladásait. Az ágazat részvényei emelkedésnek indultak, a szintén jó eredményeket felmutató Next papírja azonban egy helyben téblábolt a Lehman Brothers kommentjének köszönhetően. Az FTSE-100 erősödését az olajrészvények fogták vissza, melyek árfolyama a május óta nem látott mélységbe zuhant brent-árakkal párhuzamosan süllyedt. A kontinensen több jó hír is napvilágot látott csütörtökön, a Bayer-papír jegyzése egy bírósági per kedvező lezárása nyomán lódult meg, míg az AXA egy jól sikerült akvizícióval érdemelte ki a befektetők bizalmát. A francia Havas reklámcég azonban kiábrándító féléves számokat prezentált, amire a részvény kurzusának közel 10 százalékos visszesése volt a válasz. A KLM-Air France frigy hívői a tegnapi mélypont után ma ismét optimista oldalukat mutatták, miután az utóbbi cégtől újfent biztató hírek szálltak fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!