A tegnapi lejtmenetet követően, ma pozitív hangulatban nyitott a forintpiac: az euró árfolyama nem sokkal 282 forint felett állt kora délelőtt - mondta a Napinak Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője. Az euró mind a svájci frankkal, mind a dollárral szemben korrigált, és egy fokkal a kockázatkerülési magatartás is alábbhagyott - indokolta a pozitív nyitást a trader, bár hozzátette: továbbra is erős a bizonytalanság, törékeny a hangulat. A svájci frank az éjszakai 218,5 forintos szintről 215,35 forinta jött le fél tíz után nem sokkal. A dollár hasonló pályát járt be: a hajnali 224,5 forintos szintről 222-ig ereszkedett az árfolyam. Az eurót - és így áttételesen a forintot - segítheti a svájci frankkal szemben, hogy reggel publikálták a foglalkoztatottsági adatokat az alpesi államban, ami rosszabb lett a vártnál. Ezen felül, a rendszeres heti munkanélküliségi adatok jelennek meg ma az Egyesült Államokban, amelynek lehet piacmozgató hatása. Az üzletkötő szerint az euró ma a 281,5-283 forintos sávban mozoghat, de akármilyen negatív hangvételű nyilatkotat azonnal 285 fölé gyengítheti a forintot a jelenlegi törékeny piaci hangulatban - véli Karsai.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!