A nagyobb piacok nem tudtak 0,2 százalékosnál nagyobb elmozdulást produkálni múlt pénteki zárásukhoz képest, az FTSE-100, a DAX és a CAC-40 is stagnált a hétfői kereskedés során.

A jobb szereplők között inkább a pénzügyi szektort lehet kiemelni, a Banco Santander, a Unicredit és a Barclay's 0,8-1,3 százalék körüli emelkedsét produkált. A bankok tudósítások szerint annak köszönhetően emelkedtek, hogy enyhültek a görög fizetőképességgel kapcsolatops aggodalmak.

Papandreou miniszterelnök kijelentette a múlt heti sikeres kötvénykibocsátás sikerein felbuzdulva, hogy országa egyedül is képes megbírkózni a pénzügyi nehézségekkel.

Ugyanakkor egy beszédében felhívta a figyelmet, hogy ha nem sikerül rendezni országa helyzetét, az közvetve az Egyesült Államok gazdaságára is kártáékony hatással lehet, mivel az az euró gynegüléséhez vezethet, s ez hosszabb távon rontani fogja az amerikai külkereskedelmi egyenleget.

Az európai részvények közül a gyógyszeripari képviselői teljesítettek rosszabbul, a nyersanyag-kapcsolt papírok azonban az olaj nap eleji drágulásának köszönhtően mozdultak felfelé. Az olaj azonban az euróval szemben az amerikai kereskedés során már elveszítette nap eleji nyereségét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!