Épphogy pluszba verekedte magát Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX hajszálnyival a csütörtöki záróértéke felett, 34 359 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2017. május 26. péntek, 19:27
Fotó: Napi.hu

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en elmondta: a beérkezett első negyedévi amerikai GDP adat mozgatta a tőzsdéket: a várt 0,9 százalékkal szemben, 1,2 százalékkal bővült az amerikai gazdaság.

A vezető részvények közül kiemelte a Richtert, mert a papír az elmúlt napok csökkenését követően 1 százalék feletti emelkedést tudott felmutatni pénteken.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: az olajpiac gyengesége miatt mérséklődött a Mol ára, a Richteré ugyanakkor enyhén emelkedett.
Az elemző szerint az amerikai GDP adatnak köszönhetően a részvénypiaci hangulat piac zárás körül némileg optimista lett. Mindkét elemző megjegyezte, hogy az OTP árfolyamának esését az okozta, hogy a papír pénteken forgott először osztalékszelvény nélkül.

A Mol 130 forinttal, 0,59 százalékkal 22 090 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 207 forinttal, 2,37 százalékkal 8518 forintra esett, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 462 forintot ért, forgalma 298,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 76 forinttal, 1,10 százalékkal 6991 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK