Az Equilor szerint az eurozóna a most felerősödő félelmek ellenére várhatóan egyben marad majd, mivel a legtöbb szereplőnek egyértelműen ez az érdeke. Ugyanakkor az elmúlt hetekben bekövetkezett változások hatására olyan korábban elutasított megoldások is valósággá válhatnak mint például a közös eurokötvény.

Kuti Ákos vezető elemző szerint a magyar gazdaság alakulását meghatározó legfontosabb tényező továbbra is az IMF megállapodás, amelynek megkötését a harmadik negyedévre várják. A Széll Kálmán Terv 2.0 után szerinte már nem lesz szükség további kiigazításra, bár arra felhívta a figyelmet, hogy a megvalósítás kockázatai egyelőre igen nagyok. Ráadásul ha a nemzetközi környezet tovább romlik, azaz Európa nem tudja kezelni valahogy a válságot, a magyar gazdaság 2013-tól további kiigazítások válhatnak szükségessé. Ugyanakkor a jelenlegi kormányzati tervekkel kapcsolatban pozitívumként mondta el, hogy a mostani tervezésnél a kormány már nem mutatkozott túlzottan optimistának, ami korábban jellemző volt, a jelenlegi számokat várhatóan nem kell tovább módosítani majd, az újabb Széll Kálmán Terv sokkal piackonformabb a tavalyinál.

A magyar részvénypiacon az Equilor két igazán vonzó befektetési lehetőséget lát. Az egyik a Mol, amely a gyorsjelentéssel együtt megjelent racionalizálási intézkedések bejelentésével úgy tűnik némileg ki tudja vonni magát a hangulati hatások alól. A másik a Magyar Telekom, amelyet ugyan rendkívül sok kedvezőtlen körülmény sújt a távközlési adótól az áfaemelésen át az új távközlési szolgáltató támasztotta versenyig, mégis tegnap beállított új történelmi mélypontjával hosszú távon jó vételt jelenthet.

A nemzetközi piacokon elsősorban az amerikai piacon látnak befektetési lehetőségeket az Eqilor szakértői, a most elfeledettnek tűnő Research in Motion vagy a Nokia papírjaiban például szemben például az eddig a piac kedvencének számító Apple-el. Ezen túlmenően a felhő-alapú szolgáltatásokkal, adattárolással kapcsolatos szolgáltatásokat kínáló cégekben látnak fantáziát, mint az Equinix, vagy a Digital Reality Trust.

NAPI

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!