Equilor: pozitív OTP és Mol eredmény, de vannak kockázatok

Az OTP esetében pozitív reakcióra számít az Equilor a gyorsjelentés után, a Mol számai is kedvezőek.
NAPI, 2011. május 19. csütörtök, 09:10
Fotó:

A fő kockázati faktor továbbra is egy lehetséges negatív fordulat a globális szentimentben, amely visszafoghatja a gazdasági növekedést és megemelheti a céltartalékolási és egyéb kockázati költségeket.
A gyorsjelentés után mérsékelt pozitív reakcióra számítunk, amelyet a hazai szabályozási környezet változásával (pl. bankadó) kapcsolatos szappanopera mérsékelhet - írja reggeli kommentjében az Equilor BefeketésZrt.

Az első értékelések pozitívak lehetnek a társaság eredményével kapcsolatban, ugyanakkor nagy meghúzásra nem számítunk (a tegnapi vételi erő részben kimeríthette ezt), a Mol későbbi teljesítményére a nyersanyag piaci folyamatok, illetve a dollár árfolyammozgása fog jó eséllyel hatni. Illetve ami cég specifikus hír lehet, az a horvát kormánnyal folytatott tárgyalások kimenetele, illetve az INA többségi tulajdonának megszerzésére irányuló magyar törekvések, de érdemes lesz figyelni a kitermeléshez kapcsolódó kutatási eredményekre is, pl Kurdisztánban érik a meglepetés - írják a cég elemzői.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK