Gazdát cserélt - vagy mégsem - a Kartonpack egyharmada. Négy év után először kötés született a Kulcsár-ügyben elhíresült Kartonpack Nyrt. részvényeire a BÉT-en. A nyitás után 37 perccel 149 425 részvényt adott el valaki 612 forintos árfolyamon, amely éppen 20 százalékkal haladja meg a legutsó tőzsdei záróárat. (Ennél magasabb árfolyamon a tőzsdei szabályok szerint nem is lehetett volna kötni.)

Az ajánlati könyvben egyébként nyitás óta szerepelt - az amúgy évek óta láthatatlan részvényre - egy 150 ezer darabos vétel az ezen köthető legmagasabb áron. A most gazdát cserélt mennyiség a debreceni paprírcsomagolóanyag-gyártó cég 105 milliós jegyzett tőkéjének 28,5 százaléka vagyis pontosan annyi, mint a Kulcsár-ügyben ismertté vált Britton LLC évek óta bírói zár alatt lévő részvénycsomagja.

Megfigyelők szerint a csomag eladója a bírósági végrehajtó lehet, de a körülmények arra utalnak, hogy a vevőt aligha érte meglepetésként a tőzsdei kínálat megjelenése... Mivel az egyébként nyereséges cég irányítása továbbra is a korábbi, Kerék Csaba igazgatósági elnökhöz köthető tulajdonosi kör kezében van, akár alapja is lehet annak a tőzsdei pletykának, hogy az értékesítés - amelynek mintegy 92 milliós bevétele a KBC Bank sokmilliárdos kárát hivatott enyhíteni - nemigen változtatott a tényleges tulajdonosi viszonyokon...

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!