A reggeli órákban nekikészült egy nagyobb emelkedésnek a pesti részvénykosár indexe, ám a lelkesedés nem tartott túl sokáig, a péntek második felét már egy nagyon szűk csatornában töltötte a mutató 0,4 százalékos emelkedésnél, ahonnan csak a zárószakaszban dugta ki a fejét. A BUX így 0,6 százalékos emelkedéssel zárta a napot, 19 297 ponton. Jelentősebb hazai történésekre azonban nem reagáltak a befektetők, inkább csak a kellemes nemzetközi hangulat farvizén jött az emelkedés. Ezt tükrözte a forgalom alacsony szintje is, a részvények alig több, mint négymilliárd forint értékben cseréltek gazdát a hét utolsó napján, ami még az utóbbi hetek gyér forgalmától is elmarad.

A blue chipek mindegyike emelkedett, a legkevésbé azonban a legnagyobb BUX-komponens, a Mol tudta meglovagolni a jó hangulatot. Az olajpapír 0,3 százalékos emelkedés után fejezte be a napot 18 600 forinton. Az OTP - amely szokás szerint magáénak tudhatta a forgalom javát - 4590 forinton zárt, 0,6 százalékos emelkedéssel. Négy forintot drágult a Magyar Telekom, amely így újra elérte a 400 forintot. A nap nagy nyertese azonban a Richter volt, amely 1,4 százalékkal egészen 37 400 forintig száguldott. Kisebb emelkedéssel követte a kisebbik gyógyszergyártó, az Egis, amely 0,3 százalékkal lett drágább, így 18 470 forinton fejezte be a napot.

A Pannergy folytatta mélyrepülését, amire talán magyarázatot ad, hogy egy nagytulajdonosa, a Lazarus Zrt. egy nagyobb határidős pozíciót zárt le még csütörtökön - az eladói nyomás pedig magát generálja azóta is. A tavalyi év nagy részében 600 forint körül forgó részvény ismét 14,9 százalékos zuhanással, 394 forinton fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!