Érdemes figyelni a magyar tőzsdére

Akár jelentősebb emelkedés is elképzelhető az év végéig a magyar piacon, ha az OTP-nek sikerül 5300 fölé menni.
NAPI, 2010. december 21. kedd, 08:53
Fotó:

A külföldi pozitív hangulatot követve a budapesti tőzsdeindex is fölfelé fog menni, miután hetek óta nem tud kibontakozni érdemleges esés - vélekedett Farkas Róbert a Strategon vezető üzletkötője. Tegnap ugyan jelentősebben gyengült a forint, de ez nem fogja éreztetni a hatását a részvénypiacon. Ha az OTP egyszer átmegy az 5300-on akkor nagy emelkedés lehet belőle. A BUX a 22 ezer pont körüli szintig föl tud menni, ami ezer pontos emelkedés rövid távon. Ott viszont el kell adni - tette hozzá Farkas

Az OTP hetek óta 5200-5300 körül ingadoz, egyre kevesebb eladó van, tűnik el a forgalom. Ezek után nagyon kevés pénzzel nagyon magasra lehet lökni az árakat.

Az üzletkötő szerint akár már ma is megindulhat a nagy felpöckölés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK