Erejét fitogtatta a BUX szerdán

Bár a nap nagy részét pluszban töltötte az index végül gyakorlatilag előző napi záró értékén fejezte be a napot a BUX.
Deák Bálint, 2013. június 5. szerda, 17:32

Mindez azonban nagyon jó teljesítménynek számított, mondhatni szembe széllel menetelt a BUX, hiszen a vezető amerikai indexek jelentősebb közel 1 százalékos mínuszban voltak a magyar börze zárásakor. Úgy látszik azonban ez egyelőre nem érdekli a magyar piacot, ami jelentős lemaradásban van az éves teljesítményt nézve a tengerentúli indexek emelkedésétől. A vezető részvények közül ráadásul az OTP sokat esett az elmúlt napokban, így ideje volt megpihennie a részvénynek. Ez azonban csak 0,4 százalékos pluszt jelentett, és 4839 forintos záró árat, ami azért nem túl biztató a jövőre nézve.

Jól tartotta magát a Richter is, igaz a 36 000 forintos ellenállását meg sem próbálta tesztelni a részvény árfolyama. Márpedig szerdán lehetett utoljára osztalékért megvásárolni a részvényt, ami azt jelenti, hogy minden valószínűség szerint csütörtökön jó kis eséssel nyit a részvény, ami egy időre azt valószínűsíti, hogy a csúcstámadás elmarad. Kismértékben 0,1 százalékkal drágult az Egis árfolyama is, ami 20 710 forintos utolsó árat jelentett.

A Magyar Telekom részvénye a növekvő hozamkörnyezet ellenére stagnált. Igaz a részvény esetében már így is nagyon nagy osztalékvágást árazz a piac, mivel 355 forinton zárt a részvény.

Esett viszont a Mol árfolyama. Az olajrészvény a hétfői nagy zuhanás után kedden sokat emelkedett szerdán pedig ebből korrigált vissza 0,3 százalékot, azonban így is a fontos 16 500 forintos szint felett zárt, igaz csupán 10 forinttal. Így még mindig nem dőlt el, hogy stabilan emelkedő pályára áll a részvény, ami a romló nemzetközi környezetben igencsak nehéz lesz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK