A négynapos pihenő után a Stoxx 600 szélesebb piacokat lefedő indexe pluszba lendült, a szektorok versenyében a banki és biztosítási szektorok felülteljesítenek, míg az alapanyagszektor a korrigáló nyersanyagárak miatt lemaradó.

A UBS vegyes számait jól fogadták a befektetők, a bankrészvények már 5 százalékot meghaladó pluszban vannak a svájci parketten. Befektetési banki tevékenységének gyengébb teljesítménye miatt az egy évvel korábbinál 18 százalékkal alacsonyabb, 1,81 milliárd svájci frank első negyedéves adózott eredményről számolt be ma reggel közzétett gyorsjelentésében a UBS. A Bloomberg 1,69 milliárd frankos elemzői konszenzusánál ugyanakkor jobb az eredmény, és jó hír a részvényeseknek az is, hogy a válság kezdete óta nem látott ügyfél-beáramlás volt tapasztalható a svájci bankóriásnál. Ugyanakkor az elemzők mellett maga a menedzsment is rámutat: a vártnál hosszabb ideig tart a banknál a kilábalás. Az egész banki szektorban egyébként remek hangulat uralkodik, a versenytársak közül a Credit Suisse, a Banco Santander és a Deutsche Bank is 1% feletti felértékelődést mutat.

Az Aegon részvényei közel 4 százalékos száguldásba kezdtek arra a hírre, hogy a holland pénzügyi szolgáltató bejelentette eladja a Transamerica Reinsurance-t az egyik francia biztosítótársaságnak. A leánycégért 900 millió dollár készpénzt kap a társaság, valamint 500 millió dollárja is felszabadul, melynek nagy részét a holland államtól kapott mentőcsomag törlesztésére fog fordítani.

Az elmúlt napon is új csúcsra száguldó fémárak korrigálására a bányatársaságok részvényei lefelé indultak, Randgold Resources, a Fresnillo és az Antofagasta is 1,5-1,8 százalék közötti mínuszokat mutatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!