Az európai és az amerikai kereskedés különbözött egymástól. Míg az Egyesült Államokban a GDP második becslésének közzététele után optimista lett a hangulat, addig az európai részvénypiacokat az egész nap folyamán borúlátás jellemezte. Ennek megfelelően a magyar piac is alulteljesítő volt - mondta Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek.

Reggel a Morgan Stanley pozitív riportot tett közzé az OTP-vel kapcsolatban, azonban ez nem volt elegendő ahhoz, hogy a bankpapír megőrizze a pluszokat, végül enyhe mínuszban zárt.

Az elemző kitért arra, hogy a vezető részvények közül a Richter mínuszban fejezte be a kereskedést. A hét elején rossz hír érkezett az Esmyával kapcsolatban, a vállalat 42 milliárd forint értékvesztést könyvelt el a terméket érintő hatósági vizsgálat átmeneti intézkedéseinek várható negatív hatásai miatt, azóta esik a papír árfolyama.

A Mol és Magyar Telekom esetében nem érkeztek friss hírek, így az európai trendeknek megfelelően mozogtak, enyhe csökkenéssel zárták a napot - tette hozzá Kiss Mónika.

A magyar tőzsde a nemzetközi trendhez igazodva mozgott, a BUX közepes forgalom mellett közel egy százalékos mínuszban zárt. A vezető részvényekre óvatos csökkenés volt jellemző - közölte Ballai Zoltán, a Raiffeisen elemzője az MTI-vel.

A Mol 16 forinttal, 0,56 százalékkal 2816 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,35 százalékkal 11 500 forintra esett, forgalmuk 8,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,87 százalékkal 455 forintra gyengült, forgalma 415,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 120 forinttal, 2,07 százalékkal 5680 forintra csökkentet, forgalmuk 4,4 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4039,78 ponton zárt szerdán, ez 102 pontos, 2,46 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!